Prikkelverwerking 


Je werkt, samen met je AAT-hond, met mensen die een prikkelverwerkingsstoornis hebben of zou meer over het onderwerp willen weten.



Volg dan deze dag waarin Judith Eberson uitleg geeft over prikkelverwerkingsstoornissen maar ook over hoe je je AAT-hond bij deze doelgroep kunt inzetten.





PRIKKELVERWERKING

Op het moment dat er sprake is van een verstoorde prikkelverwerking betekend dit dat het signaal van een of meerdere zintuigen te zwak, te sterk of warrig binnenkomt.

Gevolg hiervan is een over- of onderprikkeling.


Vaak wordt er bij een over- of onderprikkeling gedacht dat dit enkel mensen betreft die ASS hebben, maar een verstoorde prikkelverwerking komt bij meer mensen voor.


Een verstoorde prikkelverwerking heeft veel invloed op je dagdagelijks functioneren.

Je kunt (ernstige) last krijgen van lichamelijke klachten, maar ook emotionele klachten of cognitieve klachten.


Judith Eberson werkt al jaren met mensen die een prikkelverwerkingsstoornis hebben en heeft daardoor een ruime ervaring opgedaan met deze stoornis.

Tijdens deze interactieve dag gaan we op verschillende manieren aan de slag met het herkennen van een over- of onderprikkeling en deze te ontrafelen, ervaren jullie zelf hoe het is als je zintuigen geprikkeld worden, en verbinden we theorie en praktijk aan elkaar aan de hand van casuïstiekvoorbeelden.


Ook onderzoeken we in welke situaties een hond ingezet kan worden, of juist niet en gaan dit met de hond van Judith oefenen.


Voor deze dag hoef je geen eigen hond mee te nemen,

We werken tijdens deze dagen met een AAT-hond van Stichting AAT.


docent: Judith Eberson

kosten lesdag: €75,00

datum: 26-9 van 12.00-17.00 uur

lokatie: Landgraaf