Ons team 

Renée Marell

Renée Marell is orthopedagoge (BAPD) en heeft in 2014 de praktijk Therapoot opgericht. Binnen deze
praktijk biedt zij samen met haar team Animal Assisted Therapy aan kinderen en jongeren.
Therapoot biedt behandeling aan een diverse doelgroep, waarbij er een specialisme is in hechtings- en trauma gerelateerde problematiek.


Tevens is Renée de oprichster van Stichting AAT en is het haar missie om verbining aan te gaan met andere professioanls.


Als docente neemt ze de Level 3 leerlingen mee in de wereld van het kind/de jongere en hoe je als professional AAT of AAI kunt intergreren in je werkzaamheden. Ook is Renée als docente betrokken bij verschillende specialisatiecursussen.

Judith Eberson

Judith Eberson is sinds 1993 werkzaam in de hulpverlening. In 2020 heeft ze, samen met een collega, een eigen praktijk opgericht. Binnen De Dames Hond bieden zij Animal Assisted Therapy aan kinderen en jongeren met verschillende ontwikkelingsproblematieken. Judith
heeft zich gespecialiseerd in sensorische
informatieverwerking en lichaamsgericht werken bij hulpvragen.
Niet alleen is Judith hulpverlener, ze is ook hondengedragstherapeut en instructeur en heeft een eigen hondenschool gehad. 


Als docente neemt ze de Level 3 leerlingen mee in de wereld van de hond,en gaat praktisch aan de slag met lichaamgericht werken binnen AAI en AAT.

Ook is Judith als docente betrokken bij verschillende specialisatiecursussen.

Ruth Slob

Ruth is een bijzonder teamlid want ze woont sinds 2020, samen met haar vriend en dieren, in de wildernis van Canada.

Vanuit deze prachtige plek van de wereld kan ze echte prima digitaal aansluiten.


Ruth is geen onbekende in het AAT-werkveld. Nadat ze in 2014 kennismaakte met AAT volgde ze verschillende opleidingen binnen AAT/AAC, zowel in Nederland als Canada.


Momenteel werkt Ruth als adviseur in de non-profit sector en heeft daarnaast een coachpraktijk voor kinderen en volwassenen, samen met haar coachhonden Amber en Fern.

Vanuit Canada brengt zij ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen AAT,  geeft op deze wijze een uniek inkijkje in de ontwikkelingen rondom AAT wereldwijd.

Petra Heuts

Petra Heuts heeft dierengeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht maar staat vooral
bekend als een bevlogen onderwijsontwikkelaar en docente paraveterinair bij het Yuverta College in Heerlen. 


Zij begeleidt en doceert daar jongeren die de opleiding tot dierenartsassistent
volgen. Zeg je Petra, dan zeg je hondenpassie. Petra is ook
al jaren een bekend gezicht binnen de wereld van de agility. Samen met haar bordercollies classificeert ze zich voor wedstrijden.


Als docente neemt ze onze Level 3 leerlingen mee in de wereld van de honden EHBO. Dit doet zij niet alleen, maar met assistentie van haar geweldige viervoetersteam!


Suzanne Cremers

Suzanne Cremers is een geregistreerd Dyslexiebehandelaar en Preverbaal Logopedist.


In 1997 is Suzanne afgestudeerd aan de opleiding Logopedie van de Hogeschool Heerlen en is in 2007 haar eigen praktijk Logopedie Molenberg gestart na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als schoollogopedist bij een Onderwijsbegeleidingsdienst

In haar praktijk behandelt Suzanne voornamelijk kinderen met problemen op het gebied van de leesvoorwaarden, lees- en spellingsproblemen en kinderen met de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie.


Als docente neemt Suzanne  hulpverleners die zich willen specialiseren in het ‘lezen met honden’ mee met betrekking tot het thema ‘leesbevordering’.

Therèse van der Meer

Therese van der Meer is kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut en heeft haar eigen succesvolle hondenschool en gedragspraktijk Animale.


Therese is een kynoloog in hart en nieren en deelt haar kennis en kunde graag met anderen.


Ze staat voor positief trainen en een hondvriendelijke benadering.

Vanuit die gedachte neemt ze graag mensen mee in ‘de wereld van de hond’.

Therese is als hondengedragstherapeut verbonden aan Stichting AAT.

Ze voert, in samenwerking met Judith Eberson, de gedragstesten uit voor de Stichting.

Ook voor het hertesten van honden wiens gedragstest verlopen is maken we gebruik van Therese’s inzichten en diensten.

Margot Swart

Margot Swart is de drijvende kracht achter Zaak op Poten & Co en heeft daarnaast ook nog haar eigen bedrijf CoHond.


Zaak op Poten & Co creëert een overzichtelijk informatief landelijk netwerk binnen het Animal Assisted Interventions werkveld, met als kernwoorden verbinden, transparantie en professionalisering van het werkveld.

CoHond is gespecialiseerd in training en coaching met psychosociaal hulphonden.


In onze level 3 opleiding verteld Margot onze studenten alle laatste nieuwtjes vanuit het werkveld.
Nancy Schiffers 

Nancy Schiffers heeft een eigen bedrijf waarin zij kinderyoga en psychosociale weerbaarheidstrainingen biedt.

Naast haar bedrijf Kidsflowe is Nancy ook werkzaam als jeugdhulpverleenster.


Binnen Stichting AAT is Nancy betrokken bij de verdiepingstraining psychosociale weerbaarheid en is specialist psychosociale weerbaarheid vanuit de methodiek van Stichting Uit Eigen Beweging.


Nancy is zelf niet werkzaam is binnen het AAT-werk maar neemt ons binnen de verdiepingstraining psychosociale weerbaarheid wel mee in de wereld van het 'voelen en ervaren'.

Gastdocent(en)

Naast ons vaste docententeam maken wij ook regelmatig gebruik van gastdocenten.


Zo heeft Nederlands bekendste én leukste hondentrainster, Judith Lissenberg, een workshop gegeven in samenwerking met Judith Eberson van Stichting AAT. 

In deze hele geslaagde workshop hebben de beide Judiths samen de verbinding tussen traininsgoefeningen en hulpverlening gemaakt.


Niet alleen Judith Lissenberg is als gastdocente betrokken bij Stichting AAT,ook anderen leveren hun bijdrage aan professionalisering van het werkveld.