Ons team 

Renée Marell

Renée Marell is orthopedagoge (BAPD) en heeft in 2014 de praktijk Therapoot opgericht. Binnen deze
praktijk biedt zij samen met haar team Animal Assisted Therapy aan kinderen en jongeren.
Therapoot biedt behandeling aan een diverse doelgroep, waarbij er een specialisme is in hechtings- en trauma gerelateerde problematiek.


Tevens is Renée de oprichster van Stichting AAT en is het haar missie om verbining aan te gaan met andere professioanls.


Als docente neemt ze de Level 2 en Level 3 leerlingen mee in de wereld van het kind/de jongere en hoe je als professional AAT of AAI kunt intergreren in je werkzaamheden. Ook is Renée als docente betrokken bij verschillende specialisatiecursussen.

Judith Eberson

Judith Eberson is sinds 1993 werkzaam in de hulpverlening. In 2020 heeft ze, samen met een collega, een eigen praktijk opgericht. Binnen De Dames Hond bieden zij Animal Assisted Therapy aan kinderen en jongeren met verschillende ontwikkelingsproblematieken. Judith
heeft zich gespecialiseerd in sensorische
informatieverwerking en lichaamsgericht werken bij hulpvragen.
Niet alleen is Judith hulpverlener, ze is ook hondengedragstherapeut en instructeur en heeft een eigen hondenschool gehad. 


Als docente neemt ze de Level 2 en Level 3 leerlingen mee in de wereld van de hond,en gaat praktisch aan de slag met lichaamgericht werken binnen AAI en AAT.

Ook is Judith als docente betrokken bij verschillende specialisatiecursussen.

Marie-José Enders-Slegers

Marie-Jose Enders-Slegers is  van 2013 tot 2022 bijzonder hoogleraar Antrozoölogie geweest aan de Open Universiteit in Heerlen.

Ze is GZ psycholoog en promoveerde aan de Universiteit van Utrecht op de invloed van het hebben van huisdieren op de kwaliteit van leven van ouderen.


Marie-José is medeoprichter en voorzitter van het Instituut voor Antrozoölogie, is President van IAHAIO en is bestuurslid en Fellow van ISAZ.

Ook was zij oprichter en bestuurslid van de ‘Stichting Cirkel van Geweld’over de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling.


Als docente neemt ze de Level 3 leerlingen mee in de wereld van de onderzoeken m.b.t. AAT.


Petra Heuts

Petra Heuts heeft dierengeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht maar staat vooral
bekend als een bevlogen onderwijsontwikkelaar en docente paraveterinair bij het Yuverta College in Heerlen. 


Zij begeleidt en doceert daar jongeren die de opleiding tot dierenartsassistent
volgen. Zeg je Petra, dan zeg je hondenpassie. Petra is ook
al jaren een bekend gezicht binnen de wereld van de agility. Samen met haar bordercollies classificeert ze zich voor wedstrijden.


Als docente neemt ze onze Level 2 en Level 3 leerlingen mee in de wereld van de honden EHBO. Dit doet zij niet alleen, maar met assistentie van haar geweldige viervoetersteam!


Suzanne Cremers

Suzanne Cremers is een geregistreerd Dyslexiebehandelaar en Preverbaal Logopedist.


In 1997 is Suzanne afgestudeerd aan de opleiding Logopedie van de Hogeschool Heerlen en is in 2007 haar eigen praktijk Logopedie Molenberg gestart na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als schoollogopedist bij een Onderwijsbegeleidingsdienst

In haar praktijk behandelt Suzanne voornamelijk kinderen met problemen op het gebied van de leesvoorwaarden, lees- en spellingsproblemen en kinderen met de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie.


Als docente neemt Suzanne onze Level 2 leerlingen, die zich willen specialiseren in het ‘lezen met honden’ mee met betrekking tot het thema ‘leesbevordering’.

Therèse van der Meer

Therese van der Meer is kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut en heeft haar eigen succesvolle hondenschool en gedragspraktijk Animale.


Therese is een kynoloog in hart en nieren en deelt haar kennis en kunde graag met anderen.


Ze staat voor positief trainen en een hondvriendelijke benadering.

Vanuit die gedachte neemt ze graag mensen mee in ‘de wereld van de hond’.

Therese is als hondengedragstherapeut verbonden aan Stichting AAT.

Ze voert, in samenwerking met Judith Eberson, de gedragstesten uit voor de Stichting.

Ook voor het hertesten van honden wiens gedragstest verlopen is maken we gebruik van Therese’s inzichten en diensten.

Gastdocent(en)

Naast ons vaste docententeam maken wij ook regelmatig gebruik van gastdocenten.


In 2023 mogen we o.a. Judith Lissenberg verwelkomen als gasdocente tijdens onze workshop 'creatief begeleiden', hoe leuk is dat?!