De Level 3-opleiding is gericht op professionals met een HBO (of hoger) vooropleiding in het domein jeugdhulpverlening die AAT willen integreren in hun werkveld.
Na deze opleiding ben je in staat zelfstandig AAT te intergreren binnen je professionele beroepspraktijk.
Voorafgaand aan de start van de opleiding zal de hond getest worden op zijn inzetbaarheid binnen AAT. Jullie kunnen enkel deelnemen aan de opleiding als je hond slaagt voor deze test.
Onze Level 3-opleiding is door AAIZOO geaccrediteerd met 26 punten.
Deze specialisatietraining is gericht op kynologisch instructeurs en kynologisch gedragstherapeuten die binnen hun hondenschool worden geconfronteerd met angst voor honden.
Tijdens deze specialisatietraining bespreken we de vele vormen die angst aanneemt, en wat kynofobie (angst voor honden) inhoudt.
We onderzoeken samen wat jij, als kynologisch instructeur en/of gedragstherapeut voor deze doelgroep kunt betekenen, maar ook wanneer het verstandiger is om iemand door te verwijzen naar een professional die zich gespecialiseerd heeft in kynofobie.
Beide beroepsgroepen kunnen veel voor elkaar beteken, en we hopen middels deze training elkaar ook weer meer "te vinden" als het gaat om 'angst voor honden'.
De tweedaagse specialisatiecursus ‘angst voor honden’ is gericht op professionals met een beroepsopleiding (of hoger) in (geestelijke) gezondheidzorg of coaching die een basiskennis m.b.t. cognitieve gedragstherapie hebben. Als professional binnen het AAI /AAT-werkveld wil je 'angst voor honden' als specialisatietraject aanbieden.
Na deze specialisatiecursus ben je in staat om een begeleidingstraject uit te zetten bij kinderen en jongeren die angst voor honden hebben.
Je kunt angst op waarde inschatten en weet welke stappen je moet zetten in het begeleidingsproces.
Deze specialisatiecursus is onderverdeeld in een cursus voor Level 2-handlers en Level 1-handlers.
De Level 2 specialisatiecursus is gericht op professionals met een beroepsopleiding (of hoger) gericht op leesbevordering en/of logopedie, die AAI willen integreren in hun werk.
Level 2 handlers zijn na deze specialisatiecursus in staat zelfstandig hun hond te integreren in hun werkzaamheden.
De level 1 specialisatiecursus is gericht op vrijwilligers die door een Level 2-handler worden aangestuurd tijdens hun werkzaamheden in een school en/of bibliotheek.
Level 1 handlers zijn na deze specialisatiecursus in staat om een kind of jongere een prettige leeservaring aan te bieden met ondersteuning van hun hond.
Voorafgaand aan de start van de verdiepingscursus zal de hond getest worden op zijn inzetbaarheid binnen AAI.
Jullie kunnen enkel deelnemen aan de cursus als je hond slaagt voor deze test.
Deze workshop is gericht op Level 2 of Level 3-handlers die op zoek zijn naar wat inspiratie.
Psychosociale kwetsbaarheid hangt onlosmakelijk samen met fysieke kwetsbaarheid.
Om met moeilijkheden, pijn of angst om te gaan, ontwikkelen kinderen en jongeren gedragsstrategieën om zichzelf te beschermen en staande te houden die niet altijd helpend zijn.
In deze workshop gaan we aan de slag met het methodisch kijken naar bewegingsspellen en het effect van bewegingspellen of het lijf en brein.
Ook gaan we zelf actief aan de slag met beweging en spel, en op welke wijze je hier een hond bij kunt inzetten.
Juist door ook zelf te voelen en ervaren kun je je beter verplaatsen in het kind of jongere tegenover je.
We werken met een hond van praktijk De Dames Hond, je hoeft dus geen eigen hond mee te nemen maar bent na deze workshop wel in staat om de geleerde oefeningen in de praktijk toe te passen.
Startdatum: zaterdag 8-7 van 12.00-17.00 uur of zaterdag 11-11 van 12.00-17.00 uur.
Deze lezing is gericht op Level 2 of Level 3-handlers die op zoek zijn naar verdieping rondom het thema 'lichaamstaal bij honden'.
In je opleiding heb je al het nodige aan informatie gekregen over honden en hun manier van communiceren, maar tijdens deze lezing gaan we nog dieper op de materie in.
Deze lesdag staat volledig in het teken van (h)erkennen van lichaamstaal.
Middels foto's, filmpjes en praktijkvoorbeelden gaan we aan de slag met het interpreteren van de hond en zijn lichaamstaal.
Om een goede begeleider van je hondse college te zijn is het belangrijk dat je zijn communicatievormen (h)erkent en hier op weet in te spelen.
Bij deze interactieve lezing hoef je geen eigen hond mee te nemen.
De lezing wordt gegeven door Judith Eberson.
Judith heeft ruim 12 jaar haar eigen hondenschool en hondengedragspraktijk gehad en is nog steeds werkzaam als gedragstester voor AAT-teams.